Δημοσίευμα του news247 για την 1η εφαρμογή του ΠΔ54, από την ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ

Δημοσίευμα του news247 για την 1η εφαρμογή του ΠΔ54, από την ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ

Το γνωστό ειδησεογραφικό site “News 247”, φιλοξένησε στις 25 Φεβρουαρίου 2023, αφιέρωμα στο πρωτοποριακό project της 1ης εφαρμογής του νέου Λογιστικού Πλαισίου της Γενικής Κυβέρνησης (Π.Δ.54/2018) σε ελληνικό Δήμο, τον Δήμο Φυλής, που ολοκλήρωσε η εταιρία ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ, σε συνεργασία με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και την καθηγήτρια Λογιστικής κα Σάνδρα Κοέν.

Μέχρι την 1η Ιανουαρίου 2025, όλοι οι φορείς Γενικής Κυβέρνησης (Δήμοι, Περιφέρειες, Νοσοκομεία, Πανεπιστήμια, Επιμελητήρια, ΝΠΔΔ – ΝΠΙΔ Δημοσίου πλην Κεντρικής Διοίκησης, που το εφαρμόζει από 1/1/2019) υποχρεούνται να εφαρμόσουν το νέο Λογιστικό Πλαίσιο της Γενικής Κυβέρνησης (Π.Δ. 54/2018), που βασίζεται στα διεθνή & τα υπό διαμόρφωση Ευρωπαϊκά Λογιστικά Πρότυπα Δημοσίου Τομέα (IPSAS & EPSAS). Ο πρώτος ελληνικός Δήμος που καινοτόμησε και το εφάρμοσε πιλοτικά, ώστε να προετοιμαστεί από τώρα για το άμεσο μέλλον και να μεταβεί ομαλά χωρίς απρόοπτα στην υποχρεωτική πλήρη εφαρμογή του, είναι ο Δήμος Φυλής.

Για το πρωτοποριακό αυτό project, η ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ Α.Ε., απέσπασε τρία βραβεία in Finance and Accounting Awards 2023. Συγκεκριμένα:

  • Gold award in the Financial Services category
  • Gold award in the Strategy & Organization Consulting Services category
  • Bronze award in the Strategic Financial Management category

Ευχαριστούμε θερμά το site “news247”.