Επεκτείνεται σε 28 νέους Δήμους το πρόγραμμα «Νταντάδες της Γειτονιάς»

Δημοσιεύθηκε, στις 26/10/2022, Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, σύμφωνα με την οποία:

Η πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος «Νταντάδες της Γειτονιάς» επεκτείνεται σε 28 ακόμη δήμους της χώρας και όσοι και όσες επιθυμούν να απασχοληθούν ως επιμελητές και επιμελήτριες, μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα ntantades.gov.gr  και να εγγραφούν στο «Μητρώο Επιμελητών».

Το Πρόγραμμα αφορά στην κατ’ οίκον φροντίδα βρεφών και νηπίων ηλικίας από 2 μηνών έως 2,5 ετών και προβλέπει την οικονομική ενίσχυση των εργαζομένων γονέων, των μονογονέων, των αναδόχων και ιδιαίτερα των μητέρων για τη χρήση πιστοποιημένων υπηρεσιών φροντίδας των παιδιών τους.

Η εγγραφή στο Μητρώο Επιμελητών, γίνεται μόνο ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα ntantades.gov.gr και η διαδικασία υποβολής των Αιτήσεων είναι δωρεάν. Αίτηση μπορούν να συμπληρώσουν τα άτομα που είναι ενήλικα, έχουν τυπικά προσόντα απόδειξης γνώσης κατηγορίας βρεφονηπιοκόμων, έχουν πιστοποιητικό πρώτων βοηθειών για βρέφη και παιδιά και ιατρικές γνωματεύσεις από τις ειδικότητες παθολόγου/γενικού ιατρού, δερματολόγου και ψυχολόγου.“.