Kατάρτιση Προϋπολογισμού Γενικής Κυβέρνησης έτους 2021

Δημοσιεύτηκε η καθιερωμένη ετήσια εγκύκλιος του Υπουργείου Οικονομικών (αρ. πρωτ.: 2/30551/ΔΠΓΚ/21.07.2020), με θέμα την “Κατάρτιση Προϋπολογισμού Γενικής Κυβέρνησης Οικονομικού έτους 2021”. Με την εν λόγω εγκύκλιο, όπως κάθε χρόνο, δίνονται οι κατευθύνσεις για την κατάρτιση του Κρατικού Προϋπολογισμού και των Προϋπολογισμών των λοιπών φορέων Γενικής Κυβέρνησης. Αυτή τη φορά, η εγκύκλιος είναι όπως αναμενόταν επηρεασμένη από την Πανδημία.

Για τους ΟΤΑ, ορίζεται ότι το Υπουργείο Εσωτερικών οφείλει έως 1/9/2020 να στείλει τον συγκεντρωτικό ενοποιημένο Προϋπολογισμό των ΟΤΑ (πίνακας 14 του Παραρτήματος Β) στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, και αντίστοιχα οι ΟΤΑ προς το Υπουργείο Εσωτερικών (πίνακες 14α, 14β και 14γ του Παραρτήματος Β).

Επισημαίνεται ότι στους πίνακες, πέραν της στήλης στην οποία αποτυπώνονται συνολικά οι εκτιμήσεις πραγματοποιήσεων δωδεκαμήνου τρέχοντος οικονομικού έτους (2020), συμπεριλαμβάνονται αντίστοιχες στήλες εκτιμήσεων, τόσο στο σκέλος των εσόδων όσο και στο σκέλος των εξόδων, στις οποίες καταγράφεται διακριτά μέρος των ανωτέρω ποσών που προκύπτει από δράσεις σε υλοποίηση των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Το Υπουργείο Εσωτερικών αναμένεται εντός των επόμενων ημερών να προωθήσει την έκδοση των δύο καθιερωμένων Κ.Υ.Α., με τις οποίες θα παρέχονται οδηγίες για την κατάρτιση των Προϋπολογισμών των ΟΤΑ α’ και β’ βαθμού.