Αυτόματη μεταβίβαση στοιχείων ΓΕΜΗ στους φορείς του Δημοσίου – Νέες υπηρεσίες του Κέντρου Διαλειτουργικότητας

Ανακοινώθηκε σε Δελτίο Τύπου του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, η αυτόματη και ψηφιακή μεταβίβαση των στοιχείων  από το ΓΕΜΗ στους φορείς του Δημοσίου μέσω  των νέων διαδικτυακών υπηρεσιών του Κέντρου Διαλειτουργικότητας της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης.

Με τις εν λόγω διαλειτουργικότητες παρέχονται τα εξής στους δημοσίους φορείς:

Πρώτον, με την διάθεση της Διαδικτυακής Υπηρεσίας «Βασικές Πληροφορίες από Μητρώο ΓΕΜΗ», μπορούν πλέον να μεταβιβαστούν αυτόματα και ψηφιακά προς τους δημοσίους φορείς στοιχεία νομικών προσώπων, όπως αριθμός Μητρώου ΓΕΜΗ, Α.Φ.Μ., Κωδικός Δ.Ο.Υ, όνομα Επιχείρησης, Διεύθυνση κλπ. 

Δεύτερον, μέσω της Διαδικτυακής Υπηρεσίας «Επιβεβαίωση Στοιχείων από Μητρώο ΓΕΜΗ» παρέχεται η δυνατότητα αυτόματης ταυτοποίησης του ΑΦΜ καθώς και του Αριθμού ΓΕΜΗ των επιχειρήσεων από τους φορείς. 

Τρίτον, με την διάθεση της Διαδικτυακής Υπηρεσίας «Στοιχεία Διοικητικού Συμβουλίου Επιχείρησης από Μητρώο ΓΕΜΗ», παρέχονται αυτόματα και ψηφιακά στοιχεία μελών διοικητικού συμβουλίου επιχείρησης, όπως στοιχεία της διευθυντικής ομάδας, ΑΦΜ, Ονοματεπώνυμο μελών, Εθνικότητα, Διεύθυνση Κατοικίας κλπ, σε όποιους δημόσιους φορείς το αιτηθούν.’