Νέα Πρόσκληση σε 17 Δήμους για τις «Έξυπνες Πόλεις»

Δημοσιεύθηκε από την Κοινωνία της Πληροφορίας Μ.Α.Ε σε συνεργασία με το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης η πρόσκληση υποβολής προτάσεων του προγράμματος «Έξυπνες Πόλεις», συνολικού προϋπολογισμού 90 εκ. ευρώ, στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας Ελλάδα 2.0.

Αφορά 16 μεγάλους Δήμους με πληθυσμό άνω των 100.000 κατοίκων συν τον Δήμο Τρικκαίων. Πιο συγκεκριμένα, αφορά τους κάτωθι Δήμους:

 1. Αθηναίων
 2. Θεσσαλονίκης
 3. Πατρέων
 4. Ηρακλείου
 5. Πειραιώς
 6. Λαρισαίων
 7. Βόλου
 8. Περιστερίου
 9. Ρόδου
 10. Ιωαννίνων
 11. Χανίων
 12. Αχαρνών
 13. Νίκαιας – Αγ. Ιωάννη Ρέντη
 14. Χαλκιδαίων
 15. Κορδελιού – Ευόσμου
 16. Καλλιθέας
 17. Τρικκαίων

Σύμφωνα με τον οδηγό υποβολής προτάσεων που τους απέστειλε η Κοινωνία της Πληροφορίας, οι Δήμοι καλούνται εντός του επόμενου 2μήνου (έως την Παρασκευή 25/2/2022 στις 17:00) να υποβάλλουν στρατηγικό πλάνο «Έξυπνης Πόλης».

Στη συνέχεια και αφού ελεγχθεί η συμβατότητα των στρατηγικών πλάνων «Έξυπνης Πόλης» με το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας Ελλάδα 2.0, οι Δήμοι θα κληθούν εντός νέας προθεσμίας 2 μηνών να καταθέσουν τεχνικά δελτία κλπ. σχετικά έγγραφα.

Κεντρικός στόχος του έργου είναι η ανάπτυξη και χρήση νέων τεχνολογικών μέσων που θα βελτιώσουν τη διαχείριση και λειτουργικότητα του αστικού περιβάλλοντος, στις ελληνικές πόλεις. Η παρέμβαση αποσκοπεί επίσης στον σταδιακό μετασχηματισμό των ελληνικών πόλεων σε «έξυπνες πόλεις» μέσω της ανάπτυξης νέων υποδομών, ψηφιακών πλατφορμών και πληροφοριακών συστημάτων.

 

Για τους υπόλοιπους 315 Δήμους, θα δημοσιευθεί νέα πρόσκληση εντός του 1ου τριμήνου του 2022 ύψους 230 εκ. ευρώ.

 

Η PlanBe ιδρύθηκε το 2019 με αποστολή το στρατηγικό σχεδιασμό για Έξυπνες, Βιώσιμες και Ανθεκτικές Πόλεις. Έχει ήδη εκπονήσει με επιτυχία:

 • αρκετές Μελέτες Ψηφιακού Μετασχηματισμού – «Έξυπνης Πόλης», όπως για παράδειγμα στον Δήμο Ρόδου το 2021, στον Δήμο Νίκαιας – Αγ.Ι.Ρέντη το 2020 και στον Δήμο Θήρας το 2020 κ.α.,
 • το πρώτο (1ο) ελληνικό Voluntary Local Review για τον Δήμο Σκιάθου,
 • πλήθος Επιχειρησιακών Προγραμμάτων (Business Plans),

ενώ έχει υποβάλλει με επιτυχία αιτήσεις χρηματοδότησης σε σχετικά χρηματοδοτικά προγράμματα όπως η Πρόσκληση ΑΤ08 του Προγράμματος «Α.Τρίτσης».

Η PlanBe αποφάσισε πρόσφατα να ενώσει τις δυνάμεις με 7 ακόμη εταιρείες του κλάδου, ανάμεσά τους και η ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ Α.Ε., σε μια συμμαχία για τις Έξυπνες Πόλεις (Alliance for Smart Cities). Η μεγάλη εξειδίκευση και εμπειρία που διαθέτουμε αποτελεί εχέγγυο για την οικοδόμηση των ανθρώπινων πόλεων του μέλλοντος.

Επικοινωνήστε μαζί μας για να συζητήσουμε τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να γίνουμε αρωγοί στην προσπάθειά σας.