Μέσω Tηλεργασίας η επαναλειτουργία των Δημοσίων Υπηρεσιών και την Παρασκευή 28/01

Δημοσιεύθηκε η υπ’ Αριθμ. Πρωτ.: ΔΙΔΑΔ/Φ.69/199/οικ.1146 – 27/01/2022 Εγκύκλιος του Υπουργείου Εσωτερικών, με τίτλο: “Λειτουργία υπηρεσιών του Δημοσίου λόγω έκτακτων δυσμενών καιρικών συνθηκών“.

Συγκεκριμένα, σε συνέχεια των προηγούμενων σχετικών Εγκυκλίων της Υπηρεσίας και δεδομένων, συνεπεία της ισχυρής χιονόπτωσης, των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν ακόμα σε ορισμένες γεωγραφικές περιοχές και δήμους της χώρας, οι οποίες καθιστούν δυσχερείς τις μετακινήσεις, αποφασίζονται τα εξής για τη λειτουργία των δημοσίων υπηρεσιών την Παρασκευή, 28/1/2022:

  • Εξακολουθεί να ισχύει η ισχυρή σύσταση για παροχή εξ αποστάσεως εργασίας για όσους υπαλλήλους είναι δυσχερής η μετακίνησή τους προς τον τόπο εργασίας τους και εφόσον αυτό συνάδει με τη φύση των ασκούμενων από αυτούς αρμοδιοτήτων.
  • Όσοι υπάλληλοι δεν δύνανται να ασκήσουν τα καθήκοντά τους εξ αποστάσεως, η προσέλευσή τους στην έδρα της Υπηρεσίας τους θα πρέπει να διασφαλιστεί ότι θα γίνει με όρους ασφάλειας, ήτοι ακόμα και σε ώρα προσέλευσης αργότερα από την καθορισμένη, χωρίς οιαδήποτε δυσμενή συνέπεια, οπότε και για λόγους ανωτέρας βίας η βραδεία προσέλευσή τους θα πρέπει να θεωρηθεί δικαιολογημένη.

Τα ως άνω, δεν αφορούν εργαζομένους σε υπηρεσίες αιχμής, οι αρμοδιότητες των οποίων σχετίζονται άμεσα ή έμμεσα με την αντιμετώπιση και διαχείριση των συνεπειών από τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες.