Η ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ και η Συμμαχία για τις Έξυπνες Πόλεις στη Beyond 4.0

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία, η πρώτη Έκθεση Beyond 4.0. (14-16/10/2021), στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, με μεγάλη συμμετοχή από φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης, ερευνητικών και πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, εταιριών του ιδιωτικού τομέα αλλά και startups στον τομέα της πληροφορικής και της Τεχνητής Νοημοσύνης.

Η ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ Α.Ε. συμμετείχε στην Έκθεση ως μέλος της Συμμαχίας για της Έξυπνες Πόλεις (Alliance for Smart Cities), η διαδικτυακή ανακοίνωση της σύστασης της οποίας είχε προηγηθεί, την Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2021.

Η πρώτη δια ζώσης εμφάνιση της Συμμαχίας για τις Έξυπνες Πόλεις έκανε μεγάλη αίσθηση, καθώς πρόκειται για μια πολύ φιλόδοξη πρωτοβουλία χωρίς προηγούμενο στα χρονικά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Οκτώ, για αρχή εταιρίες, κάναμε το πρώτο βήμα, παρουσιάζοντας το κοινό μας όραμα για τις πόλεις του μέλλοντος. Ένα μέλλον, που δεν μπορεί παρά να σχεδιαστεί συλλογικά και να τις καθιστά έξυπνες, βιώσιμες και ανθεκτικές. Πόλεις για να ζεις!

Ένα πρώτο δείγμα, ήταν και η πρώτη δια ζώσης εκδήλωση της Συμμαχίας, όπου παρουσιάστηκαν πρωτοποριακά projects και Καλές Πρακτικές από Περιφέρειες και Δήμους της Ελλάδας.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου στην κεντρική σκηνή της Έκθεσης. Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκαν οι κάτωθι παρουσιάσεις – χαιρετισμοί:

– Χαιρετισμός Αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης & Περιβάλλοντος, Κεντρικής Μακεδονίας Κ.Γιουτίκα

– Μ.Κουρή, Αντιπεριφερειάρχης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Περ. Αττικής, «Η Ψηφιακή Περιφέρεια του Αύριο γίνεται πραγματικότητα … Σήμερα»

– Ι.Μαλανδράκης, Δήμαρχος Πλατανιά, «Η καινοτομία της τεχνητής νοημοσύνης στο Δήμο Πλατανιά»

– Α.Μασλαρινός, Δήμαρχος Βισαλτίας, «Δράσεις ψηφιακού Μετασχηματισμού και Smart Cities στο Δήμο Βισαλτίας»

– Χ.Παππούς, Δήμαρχος Φυλής & Σ.Κοέν, καθηγήτρια του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, «Δήμος Φυλής: Ο 1ος Δήμος στην Ελλάδα που εφαρμόζει πιλοτικά τα νέα Λογιστικά Πρότυπα Δημοσίου Τομέα βασισμένα στα IPSAS (ΠΔ 54/2018)»

– Ι.Στεφανάκης, Δήμαρχος Οροπεδίου — Λασιθίου, «Ψηφιακός μετασχηματισμός στο Δήμο Οροπεδίου Λασιθίου και η καλή πρακτική agrolasithi»

– Θ.Τζούμας, Δήμαρχος Σκιάθου, Skiathos Voluntary Local Review: «Ο 1ος Δήμος στην Ελλάδα που ανταποκρίνεται στο κάλεσμα του ΟΗΕ (Agenda 2030)»

– Α.Aλόγλου, Αντιδήμαρχος Χανίων, «Λύσεις ψηφιακού μετασχηματισμού στο Δήμο Χανίων, στην υπηρεσία των πολιτών»

– Σ.Κουτσοχήνας, Πρόεδρος Δικηγορικού συλλόγου Θεσσαλονίκης, «Η ηλεκτρονική λύση του Δικηγορικού Συλλόγου στα κτηματολογικά γραφεία και τα υποθηκοφυλακεία για τον προγραμματισμό της προσέλευσης σε αυτά».

Η πρώτη εμφάνιση της Συμμαχίας, το ενδιαφέρον και η υποδοχή που μας επεφύλαξε ο κόσμος της Αυτοδιοίκησης, μας γεμίζουν χαρά, αισιοδοξία και δύναμη να συνεχίσουμε στην ισχυροποίηση και διεύρυνση της Συμμαχίας. Για το λόγο αυτό, κάθε φορέας με καινοτόμες ιδέες ή προϊόντα, είναι ευπρόσδεκτος.

Μείνετε συντονισμένοι.